Informatie

Algemene beschrijving

Mensen houden van de natuur. Een groene omgeving geeft ons rust en ontspanning. We leven graag in een schone omgeving, niet alleen voor onszelf, maar ook voor het milieu. Als wij ons afval opruimen, kunnen onze kinderen en kleinkinderen straks ook van de natuur genieten. Wij van Trash Tree geloven dat een afvalbak dit gevoel kan oproepen op een positieve manier.

Bij de ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak!’ die georganiseerd werd eind 2017 door de gemeenten Eindhoven en Tilburg werd de Trash Tree door de jury gekozen als beste ontwerp voor een interactieve afvalbak.  De afvalbak, in de vorm van een boom, onderscheidde zich van de rest doordat er een ‘gevoel’ vanuit gaat. Het vogelgeluid wat je hoort als je afval in de bak deponeert, is prettig en natuurlijk. Het zal mensen stimuleren tot goed gedrag. De natuur ‘bedankt’ de mensen als het ware voor het schoonhouden van de leefomgeving. De Trash Tree werkt op zonne-energie en licht op in het donker.  De lampjes zorgen in de avonduren voor een magisch effect. De Trash Tree zal aanspreken bij jong en oud.

TrashTree: overal inzetbaar

Met het aantrekkelijke ontwerp is de Trash Tree zichtbaar en opvallend zonder storend te zijn. De duurzame uitstraling en het rustgevende vogelgeluid maken Trash Tree geschikt voor elke omgeving.  Zo kan iedereen profiteren van dit rustgevende ontwerp.

Constructie / duurzaam, zelfvoorzienend

De buitenkant van de Trash Tree is van metaal en bestand tegen weer en wind en vandalisme. De bewegingssensor, luidspreker en verlichting werken op zonne-energie, die wordt opgewekt door de zonnecellen aan de bovenkant. Dit maakt Trash Tree duurzaam en goedkoop in onderhoud.

Kortom: Trash Tree staat voor schoon en duurzaam, met een aantrekkelijk ontwerp voor elke omgeving.

Esthetiek

De Trash Tree is een interactieve afvalbak die zorgt voor een schonere en tevens groenere omgeving. De boom is een eyecatcher, maar straalt tevens ook rust en duurzaamheid uit.

Aan beide zijdes van de bak is een afvalmond waar afval ingeworpen kan worden. Door middel van een uitneembare binnenbak is de Trash Tree makkelijk te ledigen. Het vogelgeluid wat je hoort als je afval in de bak deponeert, is prettig en natuurlijk. Net zoals echte vogels vervelen de geluidjes nooit, hoe vaak je ze ook hoort.

Ook zullen er in de avonduren lampjes in de boom oplichten. Zo valt de boom avonds extra op en kan dan mensen stimuleren tot goed gedrag.

Impact

Met het aantrekkelijke ontwerp is de Trash Tree zichtbaar en opvallend zonder storend te zijn. De duurzame uitstraling en het rustgevende vogelgeluid maken Trash Tree geschikt voor elke omgeving, van park tot plein en van bushalte tot winkelstraat. Trash Tree spreekt aan bij jong en oud aan en maakt het hartstikke leuk om afval in deze boom te werpen. Mensen worden zo op een positieve manier gestimuleerd om hun afval op te ruimen. Zo maakt de Trash Tree het straatbeeld schoner én vrolijker.

Innovatie

De Trash Tree is een interactieve afvalbak die uitnodigt om vuil erin te gooien. Het is een mooie afvalbak om te zien! De Trash Tree werkt op zonne-energie, licht op in het donker en er klinkt vogelgeluid als er afval ingegooid wordt. Deze interactieve elementen geven mensen een goed gevoel, ze zijn goed bezig geweest voor de natuur en leefomgeving. De natuur ‘bedankt’ hun als het ware door deze interactieve beleving!

Productiewijze

De Trash Tree heeft een simpel, strak ontwerp. De buitenkant van de Trash Tree is van metaal en bestand tegen weer en wind.  Doordat alles gemaakt is van degelijk materiaal, is deze bak zeer duurzaam en bestand tegen vandalisme. De bewegingssensor, luidspreker en verlichting werken op zonne-energie, die wordt opgewekt door de zonnecellen aan de bovenkant. Zo werkt de bak zelfvoorzienend. Dit maakt de Trash Tree duurzaam en goedkoop in onderhoud.

Samenwerking

De Trash Tree komt voort uit een samenwerking met Ferro-Fix Nederland. Dit is een metaalbedrijf waar hoogwaardige metaalproducten worden gemaakt. Ze onderscheiden zich door dit grotendeels te doen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het zijn betrouwbare vakmensen die graag voor Ferro-Fix werken. Dit enthousiasme zorgt voor een excellente uitvoering, een tevreden klant en een gezond rendement.

Een maatschappelijk verantwoorde onderneming als Ferro-Fix vormt in feite de avant-garde van de ‘nieuwe economie’, waarbij het niet alleen maar om winst en omzet draait, maar om het landelijke algehele welzijn. De overheid – die deze opvatting deelt – speelt hierop in door bij aanbestedingen van ondernemers een bepaald percentage social return te eisen. Bovendien is met de invoering van de participatiewet reeds een grote stap gezet in de richting van een socialer bedrijfsleven.

Commercie en welzijn moeten meer hand in hand gaan en Ferro-Fix speelt hier als Rotterdams bedrijf reeds vijf jaar met veel plezier uitstekend op in. Een winstgevende onderneming leiden, die bovendien bijdraagt aan een socialere samenleving: veel ondernemers  zien dit als een utopie, een droombeeld. Ferro-Fix heeft echter bewezen dat het wel degelijk mogelijk is om deze twee zaken succesvol te combineren.